Petak, 22. Mart 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Tuzli humanitarni bazar za petogodišnju Iris Ključić

Fondacija “Proljeće” i neformalna grupa “Trudnice i mlade mame Tuzla”, organizuju u Tuzli humanitarni bazar, za našu malu sugrađanku, petogodišnju Iris Ključić. Bazar će biti upriličen, u prostorijama Fondacije, Rudarska 72 (Irac, pored Rudarskog instituta), 24. i 25. mart 2018.god.

Primarna uloga Fondacije “Proljeće” zapravo jeste stipendiranje i smještaj nadarenih i uspješnih učenika i studenata. Međutim, povremeno organizuju i bazare, humanitarne akcije i sl.

Sredstva od dosadašnjih bazara, u većini slučajeva, uvrštena su u fond za stipendiranje. U želji da olakšaju život jednoj maloj divnoj djevojčici, u Fondaciji “Proljeće”, a u saradnji sa neformalnom grupom “Trudnice i mlade mame Tuzla” odlučeno je da se organizuje humanitarni bazar, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za njeno liječenje.

Iris je do sada prošla nekoliko operativnih zahvata i terapija, a kako bi napokon stala na svoje noge, i napravila sigurne korake poteban je iznos od oko 6.000 KM, s kojim bi Iris otputovala u Srbiju na daljne terapije.

“Stoga, Vas dragi sugrađani, a posebno majke od kojih je i krenula inicijativa za Iris molimo da skupa relizujemo ovaj projekat. Za bazar možete donirati odjeću, obuću, igračke, knjige, kolače, torte, slana i slatka peciva i sl., od onoga što je iskoristivo, očuvano i uredno. Srdačno vas pozdravljamo, te sa radošću isčekujemo vas dolazak na bazar SRCEM ZA IRIS” – poručili su organizatori.

Za sve dodatne informacije kontakt osobe su Almedina Hindija Mehic: 062 132 115, Alma Kuljanin: 062 107 670 i Anisa Kadrić 062 064 786.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje