Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Usvojena Odluka kojom se snižavaju iznosi naknada za korištenje javnih površina

Na posljednjoj sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzla usvojena je Odluka o izmjena i dopunama Odluke o visini naknada po Odluci o komunalnom redu, gdje je, uglavnom, riječ o snižavanju iznosa naknada za korištenje javnih površina.

I to je doprinos razvoju ekonomije i privrede, olakšavanju i udruženjima građana i privrednim i političkim subjektima i sl., da probamo smanjiti svaki mogući namet koji je u našoj nadležnosti, a kako bismo rasteretili prije svega ekonomiju i sve ostale koji se bave različitim aktivnostima, time što čemo smanjiti naknade za postavljanje tih štandova i svih drugih naknada po Odluci o komunalnom redu, čiju visinu utvrđujemo mi“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Prihvaćena je i Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Tuzla. Pri čemu je ponuđeno u zakup,obradivog poljoprivrednog zemljišta ukupne površine cca 61 ha i zapuštenog, neobrađenog i zemljišta obraslog raslinjem ukupne površine cca 47 ha. Svih 18 zaprimljenih prijava su bile blagovremene i formalno ispravne. Odlukom o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Tuzla, kojom se dodjeljuje poljoprivredno zemljište u ukupnoj površini od 33,46 ha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje