Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Promovisana knjiga „Metodološke rasprave“, autora Senadina Lavića

U organizaciji BZK „Preporod“ Tuzla sinoć je u prepunoj sali Međunarodne galerije portreta Tuzla promovisana knjiga „Metodološke rasprave: epistemološko-metodološki pristup znanosti“ autora prof.dr. Senadina Lavića.

  • Uzas u zraku003
  • Rijeći dobrodošlice prisutnim uputila je mr.sc. Enisa Žunić, predsjednica BZK „Preporod“ Tuzla.

    O knjizi i njenoj važnosti govorili su promotori, prof.dr. Zlatan Delić, mr. Amer Osmić i mr. Nermin Tursić. U svojim izlaganjima promotori su dali osvrt na knjigu sa filozofskog, sociološkog i metodološkog stanovištva.

    Knjiga donosi vrlo značajan pregled savremenih pluralistički orijentiranih epistomoloških teorija i metodoloških ishodišta, i budući da pokazuju princip njihovog odvajanja od klasičnih i tradicionalističkih svatanja znanja i znanosti, knjiga „Metodološke rasprave“, autora Senadina Lavića, zaslužuje svaku pažnju, kako šire čitalačke publike tako i uže stručnih studijskih programa, koji pružaju specijalističke uvide u moderno stanje znanosti kroz epistomološke i metodološke pristupe, riječi su jednog od promotora.

    Autor knjige, prof.dr. Senadin Lavić, poslije svog izlaganja se zahvalio svim prisutnim na njihovom dolasku kao i promotorima i organizatorima književne večeri.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje