Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Kontrola etažnih vlasnika i upravitelja zgrada

Služba civilne zaštite Grada Tuzla vrši nadzor nad izvršavanjem obaveza iz Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U vezi navedenog ovlaštena lica će tokom  maja 2017.godine izvršiti kontrolu rada kod upravitelja zgrada, te nakon izvršenog uvida u račune i utvrđenog činjeničnog stanja, ukoliko se utvrde nepravilnosti, izdati prekršajne naloge protiv etažnih vlasnika i upravitelja zgrada koji nisu izvršavali svoje obaveze utvrđene navedenim Zakonom.

“Prema odredbama Zakona  predviđene su novčane kazne u iznosu od 200,00 do 1.000,00 KM za prekršaj etažnog vlasnika, te u iznosu od 1.000,00 do 5.000,00 KM za prekršaj upravitelja (čl. 38. i 39. Zakona).

Ovom prilikom pozivamo sve etažne vlasnike stambenih zgrada koji nisu redovno vršili uplatu naknade za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, da iste izmire. Prekršajni nalozi će biti uručeni onim etažnim vlasnicima koji nisu plaćali naknadu više od tri mjeseca”, navode iz Službe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje