Utorak, 21. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla dobija novi Tattoo studio: Na otvaranju će nastupiti legendarni DJ Optiv (VIDEO)

Nesvakidašnji događaj u subotu 29.7.2017. godine u Tuzli, kada će legendarni DJ Optiv nastupiti u Barok ulici, u znak podrške Fa11out-u iz Tuzle, koji otvara Skinlab Tattoo studio. 

Kao što je već poznato Tuzlanski Fa11out, koji organizuje najveće drum and bass evente u Bosni i Hercegovini, sada pomjera granice sa otvorenjem Skinlab studija, kao centra koji okuplja umjetnike iz regiona i svijeta, te na taj način želi ostvariti dugogodišnju misiju osvještavanja mladih kroz umjetnost i kulturu.

Senad Nurkanović (Fa11out), mladi umjetnik koji stvara muziku već duži niz godina i ostvaruje uspjeh sa izdanjem za Britansku izdavačku kuću Bad Taste Recordings, vlasnik je Skinlab Tattoo studija. Uz podršku Irfana Brkovića (Fa11out), Nedima Begića (Different Style), Anesa Husanovića (Tuzla Live) i Dade Babovića (Tatzoo) otvoriti će vrata svim mladim umjetnicima, koji žele da se razvijaju u bilo kojoj umjetničkoj disciplini, kako bi na taj način pokrenuli armiju Tuzlanskih kreativaca.

Optiv (Švicarska)

Producent Drum and Bass muzike koji vec decenijama ostvaruje velika dostignuća na svjetskoj sceni. Vlasnik je Red Light Records-a i Cause4Concern izdavačkih kuća. Stapanjem duboke, tamne i ozbiljne vibracije, Optiv uvijek odiše profesionalizmom i iznimno visokim produkcijskim vrijednostima. Njegova izdanja su na gotovo svakoj etiketi najvećih izdavačkih kuća, kao što su Virus, Shogun, Renegade Hardware, Playaz, C4C Recordings, te mnogi drugi.

Fa11out (BiH)

Producentski duo iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) osnovan 2009. godine. Njega čine: Senad Nurkanović i Irfan Brković. Njihovu produkciju karakteriše specifičan drum and bass zvuk poznatiji  kao Neurofunk drum and bass. Ujedno su zaslužni za promociju drum and bass muzike u svom gradu ali i u BiH. Postali su prepoznatljivi organizirajući mnoge evente sa regionalnim i svjetskim producentima, u namjeri da prezentuje i očuvaju drum and bass kulturu.

Veliku zahvalnicu i priznanje Fa11out dodjeljuje Tuzla Live Udruženju za podršku i saradnju u realizaciji događaja na koji ste svi pozvani.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje