Ponedjeljak, 16. Juli 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Svake nedjelje iftar za sve studente u organizaciji Fondacije Proljeće (FOTO/VIDEO)

Fondacija  za unaprijeđenje obrazovanja i kulture “Proljeće” iz Tuzle, ovog ramazana odlučili su pozvati sve studente iz studentskih domova u Tuzli da iftare u prostorijama njihovog doma.

S obzirom da mnogo studenata u Tuzlu stiže iz drugih gradova, a studentska menza ne radi nedjeljom, uprava Fondacije je odlučila pozvati sve studente da u toku ramazana iskoriste prostor ovog doma. Također, Fondacija Proljeće poziva sve studente na iftar svake naredne nedjelje u mjesecu ramazanu.

Tako je ova organizacija pokazala svoj društveni angažman i praktičnim primjerom pokazala kako se odgovara na društvenu odgovornost. Jedno od osnovnih načela u ovom Domu je promocija  i razvoj kulture davanja, jačanje svijesti o socijalnoj odgovornosti, zalaganje za stvaranje pozitivne atmosfere i okruženja za što lakše, bolje i učinkovitije sticanje znanja i određenih zvanja, te unapređenje zajedničkih duhovnih, kulturnih i tradicijskih vrijednosti čovjeka.

Izvor finansiranja su donacije koje svaki mjesec pristižu od dobrih ljudi iz Tuzle, ali i čitave BiH.

Ekipa portala Tuzlanski.ba večeras je posjetila Fondaciju “Proljeće” i donosimo vam video i fotografije atmosfere sa jednog od iftara kojeg organizuju svake nedjelje.

Studenti sa kojima smo razgovarali kažu da im nije teško uskladiti studentske obaveze s mjesecom ramazanom i postom. Nakon zajedničkog iftara kažu idu klanjati  teravija namaz, a potom slijedi ugodno druženje, razgovor o svakodnevnici, ispitima, planu za predstojeći zasluženi odmor itd…(A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje