Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sastali se Bandić i Suljkanović: Neophodna bolja cestovna povezanost Tuzle i Hrvatske

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas se sastao sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Bandićem, a tom prilikom, između ostalog istaknuta je  neophodnost izgradnje kvalitetne cestovne poveznice Tuzle prema Brčkom i Županji u Hrvatskoj.

Tokom sastanka Bandić je istakao dobru saradnju koju Konzulat ima sa svim institucijama Tuzlanskog kantona. Također, tokom sastanka Suljkanović i Bandić su se dotaknuli i privrednog i infrastrukturnog razvoja Tuzlanskog kantona, a u čemu međuregionalna saradnja posebno dolazi do izražaja.

„Jedan od takvih projekata je šest ‘pametnih škola’ koje će biti otvorene u Tuzlanskom kantonu, a kao rezultat zajedničke aplikacije Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije na INTERREG IPA CBC program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.“, rekao je Suljkanović.

Također, istaknuta je i neophodnost izgradnje kvalitetne cestovne poveznice Tuzle prema Brčkom i Županji u Hrvatskoj.

Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ali i istaknuto da još uvijek ima dosta prostora gdje se ta saradnja može dodatno unaprjeđivati, a od čega bi svi imali koristi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje