Subota, 21. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Robna kuća Tuzlanka: Razne aktivnosti svjetskog Dana planete Zemlje

Povodom Svjetskog dana Planete Zemlje, u Rk Tuzlanka biti će upriličene razne aktivnosti.

21. aprila u igraonici na četvrtom spratu Robne kuće, biti će organizovana radionica. Djeca skupa sa učiteljicama i volonterima Organizacije „Osmjeh za Osmjeh“, izradit će radove na temu: voda, zrak, ljudi, biljke, koji će biti izloženi u prizemlju na Panou Planete zemlje.

Također, 22.aprila, u subotu u periodu od 12 do 20 h u igraonici će djeca izrađivati lutkice, igračke i slično od starog papira, kartona i raznih korištenih materijala.

Cilj ovih radionica jeste da kroz igru i zabavu skrenemo pažnju kako djeci tako i roditeljima na značaj očuvanja životne sredine u kojoj živimo i potrebu svakog pojedinca da da svoj doprinos i ponaša se savjesno prema planeti na kojoj živimo.

Dok se djeca budu zabavljala u igraonici, roditelji mogu posjetiti sajam radova, koji će biti upriličen u prizemlju Robne kuće Tuzlanka, i trajat će dva dana , 21. I 22. Aprila u vremenu od 12 do 20 h. Radove su napravljene na pomenutu temu očuvanja prirode.

Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan i kupite poklon napravljen od djece iz Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

Nadamo se da će Robna kuća Tuzlanka ovim aktivnostima skrenuti pažnju ljudi na važnost očuvanja svoje okoline, prirode te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje