Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Rekreativci iz Tuzle jutarnjom trkom obilježili odlazak u penziju komandira PS Zapad Tuzla (FOTO)

Posljednji radni dan za Mirzeta Halilovića nije započeo samo rutinskim jutarnjim obavezama, već i jutarnjom trkom, koja je startala danas, 14.04.2017. godine, tačno u 6:00h ispred Mikrostanice u Tuzli, a završila ispred Policijske stanice Zapad, mjesta gdje je Mirzet posljednjih nekoliko godina bio zaposlen, vršeći dužnost komandira.

Naime, članovi i članice Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci iz Tuzle, na svojstven način obilježili su odlazak u penziju prijatelja, kolege i trkača, Mirzeta Halilovića. Pridružili su mu se na njegovoj trci, na dionici puta koja je posljednjih godina Mirzetova redovna ruta trčanja.

„Ne živim od od trčanja ali živim za trčanje“, parola je Mirzeta Halilovića, jednog od rado viđenih trkača kako na trkama u BiH, tako i u regionu.

Mirzet aktivno trči već šest godina i poznat je po tome što konstatntno obara lične rekorde za oko 200 disciplina koje je sam postavio. Njegove volja, snaga i želja za fizičkom aktivnošću su inspiracija i motivacija za mnoge sugrađane u Tuzli.

Sa mnogima od njih istrčao je njihove prve polumatrone ili maratone, mnoge je njegova aktivnost motivisala da se počnu baviti sportom. Jedan je od osnivača Atletsko-rekreativnog kluba „Rekreativci“ Tuzla, koji okuplja veliki broj rekreativaca i rekreativki.

Miči, u penziji ti želimo dobrog zdravlja i brze noge! Tek u penziji počinje trka…

Članovi/ce ARK Rekreativci Tuzla

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje