Subota, 19. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ramazanska čestitka muftije Fazlovića: Dobročiniteljima nagrada neće propasti

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović u Tuzli je danas pročitao ramazansku čestitku, podsjetivši da je ramazan najodabraniji mjesec u Allahovom kalendaru, tokom kojeg su vjernicima date neizmjerne blagodati, od kojih je najveća učvršćivanje vjere i pronalazak zadovoljstva i smiranja u njoj.

˝Naša je vjera utemeljena na bogobojaznosti i dobročinstvu, koji nas čine bližim i Gospodaru i ljudima. Uzvišeni je u Svojoj Knjizi kazao da voli dobročinitelje i da neće dopustiti da im nagrada propadne. Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina kojima ćemo istinski težiti u danima posta, a ibadet posta će nas najbolje potaknuti da više i iskrenije razmišljamo o drugim ljudima i njihovim potrebama˝, naveo je muftija Fazlović, te dodao da će se u ovom mjesecu srca smekšati, a ruke dobročinstva bit će izdašnije.

Muftija Fazlović pozvao je vjernike da otvore svoja vrata ramazanu i da ga prihvate s velikom radošću.

˝Neka nas post i drugi ibadeti ojačaju u našoj istrajnosti da bdijemo nad vrijednostima naših porodica, džemata i naše domovine. Neka naši iftari budu izraz toplog i iskrenog odnosa s drugima i potvrda naše plemenite ljubavi i dobrote˝.

Također, muftija tuzlanski je poručio da se ne smiju zaboraviti siromašni, bolesni i svi oni koji će se najviše obradovati lijepoj riječi i plemenitom djelu. (A.S. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje