Četvrtak, 18. Oktobar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Provaljeno u arhiv Općinskog suda Tuzla: Pljačkaši ukrali oko dvije hiljade sudskih predmeta

Najmanje 2000 komunalnih predmeta ukradeno je iz arhiva Općinskog suda u Tuzli. Ukradeni spisi prodati su otkupnoj stanici za stari papir, gdje su trebali biti reciklirani.

– Bukvalno je izvršena teška krađa radi prodaje papir au sirovine. Predmeti su odneseni i prodati u otkupnoj stanici u Tuzli. Mi smo naložili podnošenje nadzora nad istragom jer je fizički nemoguće da su to uradila dva lica- kaže Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

 • U razgovoru za Žurnal predsjednik Općinskog suda u Tuzli Muhamed Tulumović tvrdi da su svi spisi pronađeni, a počinioci identifikovani.
  – Dan nakon krađe, 20. oktobra počinioci su pronađeni, a spisi se broje da se vidi da li nešto slučajno fali- kaže Tulumović.

  Predsjednik Općinskog suda u Tuzli dalje tvrdi da je sudska arhiva, iako se nalazi na sedam lokacija u gradu dobro zaštićena, što se vidi i iz posljednjeg slučaja.

  – Policija to nadgleda, u kojoj mjeri ja ne znam, ali je arhiva prilično dobro čuvana- kaže Tulumović pa dematira samog sebe tvrdeći da u ovom slučaju “nema stalnog nadzora jer ipak su tu samo osnovni, komunalni predmeti, ove druge predmete ne spremamo u takav prostor.”

  Koliko Sud vodi računa o svojim spisima dokazuje i činjenica da su predmeti bili smješteni u napuštenoj zgradi iz koje se, prema priznanju i predsjednika Muhameda Tulumovića, mjesecima krade čak i stolarija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,