Utorak, 20. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

OŠ “Sjenjak” konačno dobija fiskulturnu salu: Grad Tuzla će sufinansirati izgradnju

Grad Tuzla će sufinansirati izgradnju savremene fiskulturne sale za potrebe OŠ „Sjenjak“ u Tuzli. Ovo je dogovoreno tokom jučerašnjeg sastanka, koji je upriličen u prostorijama osnovne škole „Sjenjak“ u Tuzli, gdje su se sastali gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i premijer TK Bego Gutić, sa saradnicima.

Vrijednost ovog projekta procijenjena je na oko 470.000 KM. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, u razgovoru sa menadžmentom škole, potvrdio je da će dogovorena sredstva biti izdvojena iz Budžeta Grada Tuzla, u toku tekuće i naredne godine. Grad Tuzla će u toku 2017. godine izdvojiti 50.000 KM, dok će naredne godine za ove potrebe Grad Tuzla izdvojiti 100.000 KM.

„Mi smo zajedno sa Vladom Japana izgradili ovu osnovnu školu, a već deset godina osnivačka prava posjeduje Tuzlanski kanton. Do sada nije bilo dogovora oko toga kako će izgledati ova sala. Zahvaljujem se na ovoj inicijativi, a sada ćemo vrlo lako i brzo postići dogovor oko naše sinergije. Radi se o projektu koji će trajati dvije godine, koji će biti finansiran iz budžetskih sredstava TK i Grada Tuzla. Sada ćemo se precizno dogovariti koliko sredstava trebamo izdvojiti. Ovo je dobra prilika da zajedničkim snagama Grad Tuzla i TK izgrade ovu salu“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje