Nedjelja, 25. lipanj 2017.
Preuzmite sliku

Održana redovna Skupština Udruženja “Amica Educa”: Uručene zahvalnice medijima koji su podržavali rad (FOTO)

Danas je u prostorijama Udruženja “Amica Educa” održana redovna godišnja Skupština na kojoj su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu kao i finansijskom poslovanju Udruženja za proteklu godinu kao i godišnji plan rada i budžeta Udruženja za tekuću 2017. godinu.

 • zahvalnica
 • zahvalnica

  S ciljem pružanja edukativnih i psihosocijalnih usluga građanima Udruženje”Amica Educa” u protekloj godini uspješno je realizovalo niz aktivnosti i projekata.

  “U pitanju su psihoedukativni programi koji su namijenjeni svim građanima i građankama koji žele da poboljšaju svoje lične, socijalne i profesionalne kompetencije u oblasti psihologije, pedagogije i psihosocijalnog rada” – kazala je u izjavi za medije Selma Aličić, direktorica Udruženja „Amica Educa“ Tuzla.

  Jedan od programa Udruženja “Amica Educa” je i psihološko savjetovalište namijenjeno svim građanima koji se suočavaju sa nekim kriznim situacijama ili sa nekim psihološkim poteškoćama ili poteškoćama sa funkcionisanju u društvu.

  Na početku redovne Skupštine Udruženje “Amica EDUCA” je dodijelila zahvalnice medijima koji su u proteklom periodu pratili i podržavali njihov rad uz prepoznatu važnost provedbe projekata koje Udruženje iplementira s cilj podizanja svijesti javnosti.

  Zahvalnicu je dobio i naš medij Tuzlanski.ba koji će i narednom periodu pratiti aktivnosti ovog društveno korisnog Udruženja.

  Amica Educa je osnovana 1996. godine od strane grupe stručnjakinja u oblasti psihosocijalnog rada kao strana nevladina organizacija “Amica Schweiz”, a 1999.godine je registrovana kao lokalna organizacija sa sjedištem u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

  Osnovana sa ciljem da pomogne ženama i djeci traumatiziranim u ratu, Amica Educa se, tokom godina rada, razvila u centar za osnaživanje, obezbijeđujući edukativne i psihosocijalne usluge građanima/kama Tuzle i BiH.

  Implementirajući aktivnosti na različitim nivoima, Amica Educa ostvaruje pozitivni uticaj na mentalno i socijalno zdravlje građana/ki u zajednici fokusirajući se na promociju i unapređenje mentalnog i socijalnog zdravlja, te prevenciju i tretman mentalnih problema. Neformalnim obrazovanjem doprinosi prevladavanju nedostataka formalnog obrazovanja, socijalnoj uključenosti marginalizirnih grupa, rodnoj i društvenoj ravnopravnosti.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,

  Komentari na objavu:

  NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Tuzlanski.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Tuzlanski.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.