Petak, 27. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Fakultet za tjelesni odgoj i sport: Bilal Šuman specijalni gost IX Međunarodnog kongresa “Sport i zdravlje” u Tuzli

U organizaciji Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli povodom 40. godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli u petak, 2.12.2016. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Fakulteta bit će održan IX Međunarodni kongres “Sport i zdravlje”.

Zadovoljstvo nam je pozvati sve one, kojima su sport, tjelesna aktivnost, zdravlje i pravilan razvoj djece dio života, da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Na kongresu se očekuje preko 300 učesnika, a prijavljeno je preko 50 naučnih i stručnih radova iz zemlje i inostranstva. Posebnu pažnju sportske javnosti i medija privuklo je učešće selektora rukometne reprezentacije gosp. Bilala Šumana, koji će biti specijalni gost i predavač na Kongresu.

I ove godine moći ćete da čujete izvanredna predavanja eminentnih profesora i istaknutih sportskih radnika koji će govoriti o ulozi kineziološke edukacije u savremenom životu, o značaju motoričkih aktivnosti djece predškolskog uzrast, o značaju sporta u savremenom životu, modernim trenažnim tehnologija, o specifičnosti tjelesnog odgoja kod djece sa intelektualnim teškoćama, o individualnim programima adaptirane tjelesne aktivnosti za osobe sa posebnim potrebama i drugim temama.

IX Međunarodni kongres organizuje se u saradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom, Pedagoškim zavodom TK- a, Društvom pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK- a i Rukometnim savezom BiH, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje