Ponedjeljak, 18. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

CIK BiH objavio Izjave o imovinskom stanju: Evo šta posjeduje gradonačelnik Tuzle i za koliku plaću radi

Na web stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) od danas su javnosti dostupne i Izjave o imovinskom stanju izabranih načelnika/gradonačelnika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Među izjavama o imovinskom stanju izabranih načelnika/gradonačelnika nalazi se i ona aktuelnog gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

U izjavi je, između ostalog navedeno da je Imamović u periodu od 1. januara do 31. decembra 2016. godine ostvario prihode po osnovu plaće u ukupnom iznosu od 31.580,20 KM.

Podijelimo li iznos od 31.580,20 KM na 12 mjeseci, prostom računicom dolazimo do toga da Imamović za obnašanje funkcije gradonačelnika Tuzle mjesečno dobija plaću koja iznosi 2.631,68 KM.

Nadalje, u Imamovićevoj izjavi je navedeno i da posjeduje trosoban stan u suvlasništvu sa suprugom u vrijednosti od 100.000 KM, kao i da u istom suvlasništvu posjeduje umjetničke slike i knjige u vrijednosti od 30.000 KM.

Kada je riječ o dugovanjima, prvi čovjek Tuzle ima kredit u NLB Banci koji otplaćuje do 30. juna 2018. godine u vrijednosti od 27.821,26 KM.

Cjelokupnu Imamovićevu izjavu pogledajte ovdje.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH je prošle godine predstavila novu aplikaciju za unos podataka iz obrazaca o imovinskom stanju.

U decembru 2017. godine Centralna izborna komisija BiH je objavila Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine.

Isključeni su zaštićeni lični podaci, a aplikacija je prilagođena zvaničnim jezicima u BiH.

Unos podataka je rađen ručno tako da nije isključena mogućnost postojanja greške.

Centralna izborna komisija BiH će nastojati da u budućnosti omogući elektronsku dostavu podataka koji će kao takvi moći biti objavljeni na web stranici.

Ove podatke možete pronaći na www.izbori.ba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje