Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Berbić: Sistem vodosnabdijevanja je u punom pogonu, voda je sigurna i zdravstveno ispravna (VIDEO)

U povodu višednevnih ektremno niskih temperatura, u ponedjeljak  je, u prostorijama Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle održao radni sastanak sa direktorima javnih komunalnih preduzeća Centralno grijanje, Vodovod i kanalizacija, Komunalac, JZNU Dom zdravlja, JP Veterinarska stanica, JU Centar za socijalni rad, te predstavnicima Elektrodistribucije Tuzla, PU Tuzla, GiPS, Crveni križ Tuzla i predstavnicima nadležnih gradskih službi.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović saslušao izvještaje svih direktora nakon čega je izjavio kako je zadovoljan reakcijom nadležnih službi poduzetih u cilju obezbjeđenja normalnog funkcionisanja komunalnih i drugih usluga u gradu.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla Aid Berbić je saopćio kako preduzeće na čijem je čelu u potpunosti izvršava sve obaveze iz svoje nadležnosti.

“Sistem vodosnabdijevanja je u punom pogonu voda je sigurna i zdravstveno ispravna za piće. Trideset i tri pumpne stanice sa preko 100 pumpi non stop je u pogonu bez ikakvih kvarova. Ekipe svakodnevno tri puta obilaze sva postrojenja, također 18 rezervoara je pod stalnom kontrolom kako ne bi došlo do smrzavanja. Iako smo imali -26 temperaturu sistem nije imao nikakvih poteškoća” – kazao je Berbić.

Kada je u pitanju bakteriološka i hemijska ispravnost vode Berbić navodi da se svaki dan uzima deset uzoroka i do sada nisu zabilježene nikakve anomalije.

“Slobodno možemo kazati da je kvalitet vode ovih dana i bolji nego inače jer nema padavina i atmosferskih utjecaja koji nekada imaju veze sa kvalitetom vode” – pojasnio je Berbić.

Jedini problem prema riječima Berbića su djelimična smrzavanja pojedinih sekundarnih cjevovoda koji idu prema vikendicama i nalaze se na mjestima gdje su sanirana klizišta.

“Trenutno imamo 12 do 15 domaćinstava koja su bez vode ali naše ekipe će pokušati uraditi ono što bude u njihovoj nadležnosti da riješe taj problem” – kaže Aid Berbić direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla i podsjeća građane da u bilo koje vrijeme ako imaju određene smetnje sa vodosnabdijevanjem mogu pozvati brojeve telefona sa poleđine računa i to prijaviti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,