Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Atletičar Rusmir Malkočević najbolji sportista Tuzle za 2017. godinu (FOTO)

Preuzmite sliku

Atletičar Rusmir Malkočević proglašen je najboljim sportistom Tuzle u 2017. godini u 58. izboru Sportskog saveza ovog grada.

Rusmir Malkočević član je Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd, a prošle godine osvojio je drugo mjesto na 400 metara na Balkanskom dvoranskom prvenstvo za seniore u Srbiji, zatim drugo mjesto na 400 metara na Ekipnom prvenstvu BiH za seniore u Zenici te treće mjesto na 400 metara na Timskom prvenstvu Evrope za seniore treće lige Malta.

Tokom večerašnjeg obraćanja prisutnima kao najbolji sportista Tuzle Malkočević je rekao da mu je ova nagrada od velikog značaja.

“Želim se zahvaliti žiriju koji je drugu godinu zaredom prepoznao moje rezultate i odlučio da meni pripadne ova zaista jako značajna nagrada. To ne bi bilo moguće bez mog trenera Elvisa Fatića koji svake godine izađe sa boljim programom, jer sam ja svake godine sve uspješniji, bolje i brže trčim”, kazao je Malkočević.

On se zahvalio i svom atletskom klubu na čelu s direktoricom Kadom Delić-Selimović koja, kako je istakao, zaista pokušava da njemu obezbijedi uslove kako bi predstavljao grad i zemlju u što boljem svjetlu na svim međunarodnim takmičenjima.

“Najveća zahvala pripada mojoj porodici koja je bila od samog početka uz mene te vjerovala da ja mogu stajati ovdje ispred vas i držati priznanje najboljeg sportiste Tuzle. Ovdje stojim sa svojim rezultatima, željom i ciljem da predstavljam BiH, svoj grad i svoje sugrađane na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju”, poručio je Malkočević.

Ocjenjivački žiri u sastavu: Alen Kapidžić, Dževad Šećerbegović, Nermin Krdžalić, Vinko Galušić, Muhamed Husanović, Mirela Osmanović, Jasenko Elezović, Edin Bakić, Zaim Nurkanović, Mensur Hadžibeganović i Mirsad Hasić večeras je u Narodnom pozorištu u Tuzli donio odluke o najuspješnijim sportistima u 2017. godini.

Njihovom odlukom, najuspješnijim sportskim radnicima proglašeni su Elmir Grabčanović, trener Omladinskog ženskog rukometnog kluba Jedinstvo Tuzla, Tomo Vidović, predsjednik Biciklističkog kluba Jedinstvo iz Tuzle i Jasna Halilović, zamjenica predsjednika Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

Priznanje za najuspješnijeg kadeta iz oficijelnih olimpijskih sportova do 16 godina pripalo je Huseinu Selimoviću, članu Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne iz Tuzle, dok je najuspješnijim sportistom iz oficijelnih i ostalih sportova do 18 godina proglašena Irma Nokto iz Ving Tchun kung fu kluba Panter iz ovog grada.

Najbolji junior iz oficijelnih olimpijskih sportova do 18 godina za prošlu godinu je fudbaler tuzlanske Slobode Edis Smajić.

Najuspješnijom ekipom iz prepoznatih olimpijskih sportova proglašen je Ving Tchun kung fu klub Panter iz Tuzle, dok je priznanje za najbolji klub u oblasti oficijelnih olimpijskih sportova pripalo tuzlanskom Omladinskom ženskom rukometnom klubu Jedinstvo.

Streljačko-invalidski klub Tuzla proglašen je najboljom ekipom oficijelnih paraoliompijskih sportova.

Priznanje za najuspješnijeg trenera u kategoriji prepoznatih i ostalih sportova završilo je u rukama Une Selman-Žilić iz Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, a najboljim trenerom u kategoriji oficijelnih olimpijskih sportova proglašen je Sakib Malkočević iz Fudbalskog kluba Sloboda.

Najuspješniji pedagog tjelesnog i zdravstvenog odgoja je Adem Ferhatbegović, nastavnik iz Osnovne škole Tušanj, Mirsad Hasić iz Streljačko-invalidskog kluba Tuzla okitio se priznanjem najboljeg trenera u kategoriji paraolimpijskih sportova, dok je izuzetnom sportskom ličnošću proglašen Almir Hasandić iz Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda.

Najbolja seniorka u oblasti prepoznatih i ostalih olimpijskih sportova je Dajana Crnoglavac iz Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, dok je najbolji sportista u oblasti prepoznatih i ostalih paraolimpijskih sportova Boris Kasumović iz istog kluba.

Priznanje za najboljeg seniora iz oficijelnih olimpijskih sportova pripalo je Nedžadu Muratoviću iz Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, dok je najboljim sportistom u kategoriji oficijelnih paraolimpijskih sportova proglašen Mirzet Mujić, član Streljačko-invalidskog kluba Tuzla.

Nagrada za životno djelo pripala je proslavljenoj bh. košarkašici Raziji Mujanović, koja je prošle godine postala i članica FIBA-ine Kuće slavnih. (Tuzlanski.ba | Piše: A.K. | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje