Nedjelja, 18. Novembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Volkswagen mijenja logo

Volkswagen će u 2019. godini promijeniti logo, a novi logo te kompanije trebao bi biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih. 

Kompanija bi novi logo trebala dobiti već sljedeće godine. Proizvođač automobila ističe kako bi on trebao biti suvremeniji u odnosu na stare kao i onaj koji se trenutno koristi. Iz Volkswagena dodaju da će se tvrtka u novom logu odmaknuti od slova “V” i “W” koja su bila standard svih dosadašnjih oznaka od osnutka tridesetih godina prošlog stoljeća.

Razlog ovih promjena sigurno je afera Dieselgate, najveća u historiji Volkswagena, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi s elektrifikacijom.

 • Spremni na promjenu imidža

  A kako bi sve bilo spremno, Volkswagen je spreman na sve, pa i na promjenu imidža tvrtke. Prvi čovjek VW-ovog marketinga Jochen Sengpiehl rekao je kako će Volkswagen popraviti svoj imidž tako što će biti “manje njemački”. “Marka nije u dobrom stanju usporedimo li je s prijašnjim godinama”, a jedan od razloga je što želi biti “previše njemački”, a to je VW-ove modele učinilo manje privlačnima, pojašnjava VW-ov kreator Sengpiehl.

  U svojoj misiji da se približi potrošačima Volkswagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji. A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da prijeđu na struju i izaberu neki od I.D. modela.

  Još se ne zna kako će izgledati novi logo

  Prema informacijama koje je objavila agencija Bloomberg, u Volkswagenu još uvijek nemaju konačan oblik i dizajn novog loga.

  Iako su promjene kod velikih brendova normalne, odluka o mijenjanju posvuda prepoznatog “VW” loga na nešto potpuno novo i drugačije mogla bi biti svojevrsno kockanje, piše auto.ndtv. Očekuju kako će se proizvođač automobila ipak odlučiti na manje promjene kao i za toplije boje u izradi dizajna novog loga. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,