Petak, 27. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uskoro u proizvodnji: Pogledajte kako izgleda najbrži automobil ikada (FOTO)

Popularno

Za razliku od mnogobrojnih futurističkih koncepta, koji nikada ne dožive proizvodnu izvedbu ovaj bolid ćemo na cesti vidjeti kroz nešto više od godinu dana.

Iako je prošlo podosta vremena otkako je Aston Martin razotkrio projekt Valkyre interes ne jenjava. Čak štaviše, obožavatelji, ali i konkurencija seciraju svaku dostupnu informaciju, a sada smo obasuti novim fotografijama skoro gotovog automobila.

Miles Nurnberger, šef vanjskog dizajna, potvrdio je kako je eksterijer 95% gotov, što u prevodu znači da sada možemo vidjeti šta tačno iščekuje 150 budućih vlasnika. Uz fotografije stižu i neke osnovne informacije vezane uz zajednički projekt Aston Martina i Red Bull Racinga. Tako nova svjetla daju i do 40% više svjetla od bilo kojih serijskih u gami Aston Martina, dok je značka modela debljinom od 70 mikrona 30% tanja od vlasi kose. Da posebna pozornost je posvećena masi, a ova je značka 99,4% lakša od standardne. Tek da se zna.

Konačno imamo i priliku vidjeti interijer jednog od najskupljih, ali i najbržih bolida koje je cesta ikada vidjela. U centru pažnje su ergonomija, ali i minimalizam epilog čega je ukupna masa od svega 1.030 kilograma. Ako ste zaboravili, radi se o automobilu čiji će pogon ispaljivati više od 1.100 KS. (index.hr) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,