Nedjelja, 15. Juli 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Imaju milijarde, a voze sasvim obične automobile (FOTO)

I dok mnogi nastoje svoje bogatstvo pokazati između ostalog i što većom ergelom, sa što brojnijom limenom konjicom, postoje i oni kojima je automobil prevozno sredstvo i ništa više. 
 
Warren Buffet je drugi najbogatiji čovjek na svijetu. S bogatstvom od oko 76 milijardi dolara samo Bill Gates ima više. Warren se pritom ne razbacuje, pa tako i dalje živi u kući koju je kupio 1958. godine, na doručak ne troši više od tri dolara, a vozi se u Cadillacu XTS starom nekoliko godina. Godišnje pređe tek nešto više od 5.000 km, a novi auto kupi tek nakon što ga obitelj upozori da se vozi u staroj krami, piše CNBC.

  • Još skromniji u pogledu automobila je Mark Zuckerberg. On se i dalje vozi u Acuri TSX, odnosno Accordici prošle generacije. Automobil vrijedan tek nekoliko hiljada eura u garaži dijeli mjesto s jednako vrijednim Golfom GTI.

  • Kralj škrtaca je po mnogima Ingvar Kamprad, poznatiji kao vlasnik carstva zvanog IKEA. Taj vremešni starčić ne mijenja često automobile, a trenutno u duhu pravog Šveđanina vozi Volvo 240 iz 1993. godine.

  • Red je spomenuti i Alice Walton, kćer osnivača trgovačkog lanca Walmart. Iako raspolaže s više od 30 milijardi dolara, vidjeti ju se može za upravljačem deset i više godina starog Fordovog kamioneta. Ford F vozio je i njen otac. Sve do smrti 1992. godine bio je vjeran primjerku iz 1979. (Tuzlanski.ba)  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,