Srijeda, 18. Juli 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Banja Luka: Šampion Srbije poginuo nakon izlijetanja na krivini

Popularno

Draženko Tintor (40), šampion Srbije u motociklizmu u klasi moto hepening 1.000 preminuo je danas nakon što je zadobio teške tjelesne povrede nakon što je pri velikoj brzini, na krivini izgubio kontrolu nad motorom i pao na trci u Zalužanima kod Banjaluke, rekao je Duško Drljača, direktor moto trke Otvoreno prvenstvo BiH i RS u “Road Racing” disciplini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Bavim se auto-moto sportom, to je opasan sport, desilo se u trci pri velikoj brzini, izgubio je kontrolu i izletio, zadobio teške tjelesne povrede”, kazao je Drljača u izjavi za AA i dodao da će istražni organi utvrditi detalje ove nesreće.

Govoreći o Tintoru istakao je da je u pitanju profesionalac koji se na Auto-motodromu u Zalužanima takmičio i trenirao od 2008. godine, pa mu je staza izuzetno poznata. U ovoj godini Tintor se takmičio i u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a na Otovorenom prvenstvu BiH nastupao je za Moto klub “Maršal”.

“Juče u prvoj trci bio je ubjedljivo prvi, a danas je došlo do izlijetanja na jako brzoj krivini, samo je produžio pravo i pao, nismo vidjeli ali kažu da je bilo prevrtanja u padu. Vjerovatno je pri prevrtanju zadobio teške tjelesne povrede”, rekao je Drljača.

Otvoreno prvenstvo BiH i RS prekinuto je odmah nakon pada Tintora, a policija i dežurni tužilac izvršili su uviđaj na licu mjesta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje